La llum i la boira

esolRecordo una escena de quan era petit, a l’escola. Era un dia d’hivern fred i gris, de boira espessa. El sol va sortir després de dos dies de foscor. A la classe, la nostra reacció va ser cridar i abaixar les persianes. Ens molestava molt la llum. La mestra ens deia que el sol era bo. Potser preferíem allò que ens era còmode i conegut. Vam deixar les persianes abaixades.

ellunaInternet i les aplicacions que anomenem web 2.0 ens permeten col·laborar i compartir el coneixement, tenen un gran potencial social, intel·lectual i competencial. Hi ha qui, com l’Angel Fidalgo, parla de l’escola 2.0. En definitiva, crec que aprofitar el concepte 2.0 és una qüestió d’actitud innovadora.

eclipL’aposta per a la digitalització dels continguts educatius pot ser un bon moment per a millorar les coses. És molt interessant el seguiment que es fa de notícies sobre llibres digitals. Reproduir models anteriors no ens farà millorar. I tenim una bona base per a treballar amb entitats com ESPIRAL, projectes com ESPURNA, grups d’investigació com DEHISI@, xarxes com EDUTAC, jornades com EDUCLIP (aquest és el vídeo guanyador) i molts professionals que realitzen excel·lents experiències que ens aporten llum i que aprofito per a felicitar.

Advertisements

8 Comments

 1. per poder veure canvis s’ha de posar molta gent d’acord ja que sinó aquests canvis no es veuen, tot i així, el més important és creure que es pot dur a terme un canvi i poder-hi participar en la mesura del possible.

 2. Les eines, de tots tipus, són sempre aquí, potser la por d’utilitzar-les no hauria de ser-ho. I d’eines, n’hi ha moltes:

  El cos
  Les màquines
  La veu
  El so
  Els signes
  Els estris
  Les ones analògiques
  Les idees
  Els éssers
  Els zero i l’u
  Les ganes …el temps…

 3. M’ha agradat molt aquest vídeo i la seva reflexió. En aquest es veuen maneres de representar una realitat, la realitat del que està passant avui dia al nostre planeta (fenòmens que s’expliquen a l’aula). Et dóna una idea de com intentar canviar tant la metodologia que a vegades fem servir a l’aula com aconseguir alumnes crítics amb tot el que ens envolta i intentar canviar la situació. Molt bon títol: UN CANVI PEL CANVI!

 4. Per aconseguir un canvi de dimensions tan grans es fa imprescindible la col·laboració de tota una comunitat. Per altra banda, si tothom pensa d’aquesta manera i ho anem deixant de banda mai farem el primer pas.

 5. Aquest vídeo l’he trobat interessant perquè de manera visual i creativa ens mostra una realitat, i a més a més ens motiva per intentar fer petits canvis que ens ajudaran a millorar la nostra qualitat de vida.

 6. M’ha encantat el video i la creativitat imperant. Genial!! Genial com les persones responsables que farem possible el CANVI!!! Gràcies Jordi per la teva contribució en millorar aquest món. Un objectiu que compartim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s